tisdag 17 november 2009

Click!

För många, många år sedan, i min ungdom, läste jag med särskild fascination ett seriealbum, av min favoritserietecknare italienaren Milo Manara, som heter Click!
   Det handlar om en alltigenom osympatisk man som har en liten elektronisk dosa som på ett mystiskt sätt är kopplat till nervsystemet i den kvinna han är obesvarat förtjust i. När han, som hämd för hennes avvisande hållning gentemot honom, vrider på en liten ratt på dosan blir hon...lite entusiastisk, vilket ställer till det för henne i en rad olika situationer. Det blir helt enkelt besvärligt för henne att utföra så enkla vardagliga aktiviteter som att exempelvis gå på bio, prova kläder i det lokala varuhuset, sola på stranden med en väninna eller att stå som värdinna för en enkel social sammankomst i sitt hem.
   Nu läser jag till min förvåning i en av kvällstidningarna att det skall lanseras fjärrstyrda(!) vibrerande leksaker att leka med. Den tecknade fiktionen, sprungen ur en snuskgubbes svindlande fantasier, har blivit, åtminstone nästan, verklighet.

Och jag ser framför mig en uppsjö av möjligheter till galna upptåg för de lekfulla.

1 kommentar:

  1. Intressant att det fortfarande finns saker i den tekniska utvecklingen att förundras över, alla områden är uppenbarligen inte erövrade. Jag väntar med spänning på fler inlägg från Herr Kauz.

    SvaraRadera